Este, cu adevarat, foarte greu sa iti gasesti un loc in lumea afacerilor, mai ales cand esti la inceput de drum. Pe piata exista deja multe afaceri de succes si competitia e din ce in ce mai dificila. Drumul catre succes este lung si dificil, iar inceputul este cel mai greu. Trebuie sa o iei de la zero, inca nu ai conexiuni stabilite pe piata si parteneri care sa te sustina, si esti nevoit sa gasesti o solutie sa te descurci de unul singur. Aveti mai jos cateva sfaturi din partea unor experti care va pot ajuta sa oferiti ce aveti mai bun pentru a avea succes in lumea afacerilor.
Increderea
Cand porniti pentru prima data o afacere, trebuie sa aveti incredere in dvs. si in ceea ce faceti, daca nu credeti in produsul dvs., atunci nici ceilalti nu o vor face. Cu toate acestea, sa aveti grija sa nu exagerati in aceasta privinta, deoarece puteti deveni prea increzut, si sa traiti cu impresia ca sunteti singurul care are dreptate. Realitatea este ca nu puteti avea mereu raspunsul corect la toate intrebarile, si trebuie sa fiti deschis si la alte pareri si sfaturi din partea altor persoane, mai ales daca au mai multa experienta.
Asteptari prea mari
O problema des intalnita la start-upuri este dorinta de a obtine succes in cel mai scurt timp. Cu cat asteptarile sunt mai mari, cu atat caderea poate fi mai dureroasa. Nu trebuie sa va faceti iluzii, mai ales la inceput. Folositi inteligent resursele financiare pe care le aveti si nu cheltuiti bani pe proiecte inutile, in cazul in care precedentele nu au dat inca rezultate.
Loialitate si parteneriat
Atunci cand exista o problema intre colegi in interiorul companiei, productivitatea va fi afectata. Aveti nevoie de stabilitate, si in acest sens toti cei implicati in companie trebuie sa inteleaga ca singura solutie care duce la cele mai bune rezultate este sa lucreze impreuna ca un grup unit. O alta idee este sa va gasiti un partener din afara companiei, cineva care activeaza in acelasi domeniu de business, cineva care va poate sustine. Un om de afaceri de succes va avea cu siguranta o influenta pozitiva asupra dvs., de la care puteti invata cum sa depasiti anumite momente mai dificile.
Clientii
Inainte de a decide forma finala a produsului dvs. , trebuie sa studiati cu atentie nevoile clientilor, si stabiliti cerintele acestora ca punct de reper in activitatea companiei. In schimb nu trebuie sa va concentrati pe un singur client si sa lucrati pentru acesta in mod exclusiv, mai ales la inceput e bine sa va indreptati atentia catre mai multi potentiali clienti. Mai mult de atat, intotdeauna sa fiti pregatiti pentru ajustarile necesare, e posibil ca primul proiect sau produs cu care iesiti sa nu fie cel mai bun, sau piata se poate schimba destul de repede, si trebuie sa veniti in timp util cu modificarile necesare pentru a va adapta la cerere. Si nu uitati vechea zicala: „Clientul are intotdeauna dreptate”
Produsul
Nu incercati sa le faceti pe toate de la inceput, concentrati-va pe cele mai importante si esentiale lucruri, si mai tarziu puteti pune in practica si celelalte idei. Produsul pe care il scoateti la inceput trebuie sa fie de baza, cat mai simplu, si odata ce l-ati lansat pe piata si primiti feedback pozitiv, atunci puteti incepe sa dezvoltati si celalte idei mai complexe. In incercati sa faceti prea multe de odata, concetrati-va pe cele mai importante produse, si apoi dezvoltati. Si in final, nu va zgarciti cu finantele, asigurati-va ca faceti un produs de calitate superioara. Daca veti reusi, clientii cu siguranta vor aprecia acest lucru, si chiar daca ati cheltuit mai multi bani, pe termen lung va fi in avantajul companiei, deoarece se stie ca regula de aur in afaceri este „calitate, nu cantitate”.
Chiar daca veti urma acesti pasi, asta nu inseamna ca veti ajunge direct in top. Fiti pregatit pentru a lupta, pentru ca nimic in afaceri, asa cum nimic in viata in general, nu se obtine usor.
sursa:bizzmarkblog.com